از توهمات تا واقعيت ها






بررسي عوامل فوتبال ناپاک

جذب حداکثري از يک دلال:

جذب حداکثري بازيکن از طريق يک دلال، جدي ترين عامل براي زد و بندهاي پشت پرده است. اين اتفاق براي برخي از باشگاه هايي که مديرعامل بي تجربگي کرده و چند بازيکن را از يک مدير برنامه گرفته، خيلي پيش آمده است. فصل پيش يک تيم صنعتي از يک مدير برنامه 8يا 9 بازيکن گرفت که اين موضوع سبب شد تا مديرعامل تحت نفوذ اين مدير برنامه باشد. در ليگ چهارم يک باشگاه شمالي در هفته هاي پاياني رقابت ها با تغيير سرمربي و آوردن يک مربي جوان در برابر تيم پرطرفدار دچار چنين مشکلي شد. بازيکنان اين تيم شمالي را مدير برنامه آورده بود و همين موضوع سبب شد به رغم ميل باطني سرمربي جوان، اين تيم برابر آن تيم پرطرفدار شکست بخورد.

باشگاه هاي بدقول:

در واقع باشگاه هايي که از سيستم مالي مناسبي برخوردارند و بازيکنان سروقت پول مي گيرند کمتر دچار آسيب هاي فوتبال ناپاک مي شوند. شما هيچ وقت نشنيده ايد بازيکنان سپاهان، فولاد يا ذوب آهن از سوي برخي از واسطه ها خريده شده باشند. در اين هفته هاي پاياني باشگاه هايي که پول بازيکنان شان را به موقع پرداخت نکرده اند بايد بيشتر حواس شان به اين تماس هاي مشکوک باشد. ماجراي 20 فقره چک يک ميليون توماني سرپرست تيم مدعي قهرماني براي يک تيم شمالي که دچار مشکلات مالي بود توانست به داد تيم مدعي برسد و آن ها تيم شمالي را در ليگ شکست دهند. فوتبال ناپاک کل قواره ليگ حرفه اي را در برگرفته در حالي که نگاه ها به آن پايين دستي هاست.

ترفند دوجانبه:

برخي از مدير برنامه ها در اين هفته هاي پاياني به قول معروف بارشان را مي بندند. ترفند دوجانبه از ديگر سناريوهاي اين مدير برنامه هاست که البته بيشتر گريبان تيم هاي حاضر در پلي آف را مي گيرد. خريد بازيکن و مربي در اين مقطع حساس فوتبال هر ساله مطرح است.از سرمربي که پيشنهاد سرمربيگري فصل آينده را با رقمي نجومي دريافت مي کند تا سکه هاي طلايي که شب قبل از بازي ميان بازيکنان توزيع مي شود. اما اتفاقي که چند سال پيش رخ داد، در نوع خودش جالب بود. يک مدير برنامه در يک حرکت جالب(!) به دو باشگاه حاضر در پلي آف براي صعود پيشنهاد صد ميليون توماني داد تا هر کدام صعود کردند، او صد ميليون تومان سود کند.

داوران آينده دار:

داوران هميشه در مظان اتهام هستند و اين موضوع در هفته هاي پاياني شدت بيشتري پيدا مي کند. هر چند اشتباه جزئي از داوري است اما حرف و حديث هايي که پيرامون داوران و کمک داوران مطرح مي شود را تنها با تدبير کميته داوران مي توان کاهش داد. بيان اتفاقاتي که داوران در آن دخيل بوده اند در اين هفته هاي پاياني ممکن نيست! يکي از مديران باتجربه فوتبال که تمام زيروبم فوتبال ناپاک را مي شناسد به کميته داوران دو پيشنهاد مي دهد: استفاده از داوران آينده دار به جاي داوراني که سال هاي پاياني داوري شان است و نظارت بيشتر روي کمک داوران. علي شفيعي زاده چند سال پيش در مصاحبه اي گفته بود برخي از واسطه ها روي کمک داوران سرمايه گذاري مي کنند!
منبع:نشريه همشهري- تماشاگر- ش 165